Polévka fazolová s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 29.9 mg
 - Draslík 893.5 mg
 - Vláknina 13654.8 mg
 - Vitamín A 13654.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole omyjeme, přes noc namočíme do studené vody. Druhý den fazole v téže vodě uvaříme. V době vaření k nim přidáme česnek a dvě na kousky nakrájené cibule.
 - 
                                2
Uzená žebra uvaříme do měkka zvlášť. Po uvaření maso z kostí obereme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Na větší pánvi osmažíme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a třetí cibuli a vše dusíme. Občas vše zamícháme tak, abychom zeleninu nerozbili a zůstala celá. Jakmile směs bude dušená, zaprášíme ji sladkou paprikou.
 - 
                                4
K již hotovým fazolím přidáme pokrájené maso ze žebírek i s vývarem, podušenou zeleninu a vše dovaříme.
 - 
                                5
Dle chuti přidáme pálivé papričky.