Srbská fazolová polévka
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
 - 200 g Vepřový bok uzený
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 908 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 23.5 mg
 - Draslík 1137.1 mg
 - Vláknina 16920 mg
 - Vitamín A 16920 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme a druhý den k nim dolijeme vodu, přidáme uzený bůček, bobkový list a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme. Opepříme, okořeníme mletou paprikou a odstavíme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlou polévkou a povaříme.
 - 
                                3
Potom vložíme fazole, na kostičky nakrájené maso a polévku ochutíme česnekem utřeným se solí, octem a cukrem. Povaříme ještě 15 minut.