Karbanátky z brambor a květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 129.3 mg
 - Draslík 462.5 mg
 - Vláknina 5214.8 mg
 - Vitamín A 5214.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě (polovina dávky vody i soli) uvaříme kostky brambor, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
 - 
                                2
Stejným způsobem si připravíme i růžičky květáku.
 - 
                                3
V míse rozmačkáme brambory a květák, přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Do mísy přidáme žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do mísy. Vše ještě jednou promícháme.
 - 
                                5
Z bramborového těsta vytvoříme malé karbanátky. Ty smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na ozdobu připravíme krutony ze slaniny.
 - 
                                6
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle, aby křupala.
 - 
                                7
Upečené karbanátky servírujeme posypané opečenou slaninou,kterou před podáváním necháme okapat na ubrousku.