Hlávkový salát se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 40 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 10.5 mg
 - Vláknina 2880 mg
 - Vitamín A 2880 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě.
 - 
                                2
Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu.
 - 
                                3
Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky.
 - 
                                4
Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů.