Fazolová polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 352 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 584.6 mg
 - Vláknina 12401.2 mg
 - Vitamín A 12401.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1900.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme.
 - 
                                2
Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole
 - 
                                3
k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál.
 - 
                                4
Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru.
 - 
                                5
Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.