Jehněčí ledviny se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 998.5 mg
 - Draslík 98 mg
 - Vláknina 2815.3 mg
 - Vitamín A 2815.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet.
 - 
                                2
Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany.
 - 
                                4
Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř.
 - 
                                5
Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
 - 
                                6
K ledvinám se hodí vařené brambory.