Hovězí rolky se šunkou
Suroviny
- 480 g Hovězí svíčková
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 100 g Šunka uzená
 - 85 ml Víno červené
 - 170 ml Hovězí vývar základní
 - 170 ml Protlak rajčatový
 - 60 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Bazalka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1019 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 198.6 mg
 - Draslík 643.3 mg
 - Vláknina 1628.4 mg
 - Vitamín A 1628.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí rozdělíme na čtyři přibližně stejné plátky, přikryjeme je fólií a mírně rozklepeme. Na každý plátek položíme jeden plátek šunky. Smícháme nastrouhaný sýr, dva prolisované stroužky česneku, nasekanou petrželku, dvě naměkko uvařená a oloupaná vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a naklademe ji na plátky masa se šunkou. Srolujeme je jako rolky a převážeme je provázkem.
 - 
                                2
Na oleji dozlatova rychle opečeme závitky a uložíme je do vymazaného pekáče.
 - 
                                3
Do pánve dáme nasekanou cibuli, osmažíme ji dozlatova, pak přidáme protlak, víno, bobkové listy, vývar, sůl a pepř. Přivedeme je do varu a nalijeme na masové rolky.
 - 
                                4
Ty pečeme přikryté asi hodinu. Rolky pak rozvážeme a podáváme s omáčkou, ozdobené bazalkou a oreganem.