Závitky z vepřové kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 100 g Salám měkký
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Mouka polohrubá
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 15 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín celý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 5528.1 mg
  • Vitamín A 5528.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kýty naklepeme jako na řízky, z obou stran osolíme a opeříme.

  • 2

    Nyní si připravíme nádivku. Do misky rozklepneme vejce, přisypeme salám a slaninu, které jsme nakrájeli nadrobno, přidáme lžíci mléka, posekanou petrželku, prolisovaný česnek, chilli, majoránku a tolik strouhanky, aby při promíchání vzniklo hustší těstíčko. Nádivku rozložíme na plátky masa, zabalíme do závitků, ovážeme nití, osolíme, okmínujeme a potřeme máslem.

  • 3

    V pekáčku na kousku másla osmahneme cibuli, přiložíme závitky a trochu orestujeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut. Závitky vyjmeme z pekáčku, šťávu necháme vysmahnout až na tuk, nyní zaprášíme moukou, promícháme, až se mouka v tuku rozpustí. Podlijeme vývarem, přidáme ještě 2 stroužky prolisovaného česneku, špetku majoránky a povaříme 20 minut. Hustotu šťávy upravujeme vývarem.

  • 4

    Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Komentáře k receptu