Fazolová paštika
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 150 g Játra telecí
 - 200 g Kuřecí prsa
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 60 g Mrkev kořen
 - 300 g Slanina vepřová
 - 80 g Šalotka
 - 350 g Fazolové lusky zelené
 - 300 g Vepřová panenka
 - 4 g Rozmarýn čerstvý
 - 4 g Koriandr čerstvý
 - 400 ml Vývar slepičí
 - 200 ml Víno madeira
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 918 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 171.3 mg
 - Draslík 807.6 mg
 - Vláknina 4375.8 mg
 - Vitamín A 4375.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové a kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Česnek, šalotku, celer a mrkev oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme na pánvi, přidáme pokrájenou zeleninu a osmahneme. Poté zalijeme vínem a vývarem a vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Omáčku necháme zchladnout, přidáme koření a omáčkou přelijeme pokrájené maso. Marinujeme 12 hodin.
 - 
                                4
Maso vyjmeme z marinády, tu propasírujeme přes síto a dáme vařit.
 - 
                                5
Zredukujeme varem na polovinu a odstavíme. Játra a polovinu slaniny pokrájíme na drobné kousky a smícháme s vepřovým a kuřecím masem.
 - 
                                6
Přilijeme 1 bílek a marinádu. Fazolové lusky krátce povaříme, poté vodu slijeme, lusky svážeme slaninou do několika svazků.
 - 
                                7
Formu vyložíme slaninou, naplníme do poloviny masovou směsí, přidáme svazky fazolí a překryjeme další směsí. Vršek uhladíme, překryjeme slaninou. Formu zakryjeme alobalem a dáme do horké vodní lázně. Teplotu vody udržujeme na 80 °C. Zahříváme 50 minut.