Kotlety plněné žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 600 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vepřové kotlety
  • 4 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 164.8 mg
  • Draslík 776.2 mg
  • Vláknina 2861.2 mg
  • Vitamín A 2861.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme náplň. Jednu menší cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme tenké plátky 200 g očištěných žampionů. Podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme jedním rozšlehaným vejcem, osolíme špetkou soli, opepříme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.

  • 2

    Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.

  • 3

    Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a lžící drobně sekané petrželové nati.

  • 4

    Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu