Steak se salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Petržel - nať
  • 800 g Vepřová kýta
  • 20 g Koření Steak 7 pepřů
  • 2 kávová lžička Křen
  • 3 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135.4 mg
  • Draslík 929.9 mg
  • Vláknina 3638.5 mg
  • Vitamín A 3638.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z krkovičky nakrájíme steaky. Maso potřeme po všech stranách troškou oleje, posypeme pepřovým kořením. Rajčata krátce spaříme vroucí vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka, rajčata nasekáme najemno. Nasekanou hmotu dáme do mísy s rajskou šťávou, jednou lžící oleje, cibulí, křenem, petrželkou a černým pepřem, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme jednu hodinu odpočinout.

  • 2

    Gril předehřejeme na střední stupeň.

  • 3

    Steaky dáme na grilovací mřížku a asi 5 minut grilujeme po každé straně, dokud nezhnědnou a nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Podáváme se salsou a zdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu