Steaky se salsou verde
Suroviny
- 800 g Vepřové kotlety
- 9 g Sůl
- 4 g Pepř zelený mletý
- 80 g Petržel kudrnka
- 40 g Máta
- 40 g Bazalka
- 40 g Pažitka
- 20 g Olivy zelené
- 20 g Kapary
- 40 g Ančovičky konzervované
- 5 g Hořčice
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 ml Olej olivový
- 10 ml Ocet vinný
- 150 ml Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1928 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 146.5 mg
- Draslík 989.1 mg
- Vláknina 3113.8 mg
- Vitamín A 3113.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety naklepeme, potřeme olejem smíchaným se solí a zeleným pepřem a grilujeme 10 minut z obou stran za průběžného otáčení a natírání olejem.
-
2
Mezitím si připravíme salsu verde. Do mixéru vložíme nejprve bylinky, potom zbytek potřebných surovin a umixujeme dohladka. Podáváme grilované steaky ozdobně přelité salsou.