Tuňák pečený ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Tuňák obecný
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 0.333333 kávová lžička Sůl
  • 0.333333 kávová lžička Zázvor mletý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 96.4 mg
  • Draslík 591.5 mg
  • Vláknina 344.3 mg
  • Vitamín A 344.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka zakapaného citronovou šťávou, osoleného, opepřeného a zaprášeného zázvorem necháme v míse asi půl hodiny marinovat. Během té doby porce obracíme. Ohnivzdorný pekáč vymažeme olejem, vložíme na něj porce tuňáka a překryjeme je plátky slaniny. Před vložením do předehřáté trouby rybu mírně podlijeme a pečeme, dokud není slanina vyškvařená.

Komentáře k receptu