Pečený marinovaný tuňák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička sušená
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 45.1 mg
  • Draslík 365.6 mg
  • Vláknina 188.5 mg
  • Vitamín A 188.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme pomerančovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, řezy ančoviček i s nálevem, pepř, drcené chilli papričky. Do směsi vložíme plátek tuňáka, obrátíme v marinádě a pod fólií necháme v chladničce dvě hodiny odpočinout. Občas maso v marinádě obrátíme. Poté z chladničky vyjmeme a necháme půl hodiny v pokojové teplotě.

  • 2

    Z masa otřeme marinádu (marinádu vlijeme do kastrolu a odložíme) a na jedné lžíci oleje, na rozpálené pánvi restujeme maso jednu minutu z každé strany. Poté maso přeložíme do pekáče a přikryjeme alobalem. V troubě předehřáté na 220 °C pečeme lososa deset minut.

  • 3

    V mezičase vaříme odloženou marinádu dvě minuty a vlijeme do misky. Upečené maso vyjmeme z trouby, po dvou minutách ostrým nožem nakrájíme na plátky.

  • 4

    Plátky lososa rozdělíme na talíře a hned podáváme s miskou marinády.

Komentáře k receptu