Čínské nudle s masem a zeleninou
Suroviny
- 40 g Med včelí
 - 300 g Vepřové maso libové
 - 100 g Houby čerstvé
 - 20 g Zázvor celý
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 350 g Nudle čínské vaječné
 - 100 g Bambusové výhonky konzervované
 - 150 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Ocet vinný červený
 - 0.01 ml Olej sezamový
 - 1 ks Paprika červená
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 53.3 mg
 - Draslík 254.6 mg
 - Vláknina 4525 mg
 - Vitamín A 4525 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1900.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle uvaříme podle návodu na obalu. Zcedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve wok pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekaný zázvor a čerstvé houby a smažíme 2 minuty.
 - 
                                3
Přidáme vepřové maso nakrájené na kousky a restujeme, dokud maso není měkké.
 - 
                                4
Přendáme do misky a zakryjeme, aby vše zůstalo teplé.
 - 
                                5
Do pánve dáme papriku nakrájenou na proužky, fazolové lusky a bambusové výhonky, prudce orestujeme za stálého míchání, aby zelenina zůstala křupavá.
 - 
                                6
Vrátíme do pánve masovou směs a udržujeme teplé.
 - 
                                7
Na jiné pánvi zahříváme med, sójovou omáčku a ocet až k varu.
 - 
                                8
Na talíř rozložíme porci nudlí, na ně navršíme masovo zeleninovou směs a zalijeme omáčkou.