Pečené závitky s náplní s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Pórek
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 111.9 mg
  • Draslík 58.1 mg
  • Vláknina 1038.1 mg
  • Vitamín A 1038.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na tenké proužky, šunku a sýr na nudličky, plátky kýty naklepeme z obou stran a osolíme a opepříme.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo se solí, vmícháme šunku, sýr, pórek, kmín a vše promícháme s pivem.

  • 3

    Směs rozdělíme na naklepané plátky, zavineme je a sepneme jehlou.

  • 4

    Hotové závitky vložíme do pekáče, který jsme vytřeli olejem, a podlijeme vodou. Pečeme v předehřáté troubě, obracíme a poléváme výpekem. Podle potřeby ještě podlijeme.

  • 5

    Když jsou závitky upečené, vyjmeme je z pekáče a držíme na teple, výpek rozšleháme se smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, a chvíli provaříme.

  • 6

    Servírujeme závitky bez jehel a přeléváme omáčkou.

Komentáře k receptu