Frikadeller

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Mleté kuřecí maso
  • 13.34 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 161.7 mg
  • Draslík 426.7 mg
  • Vláknina 4083.8 mg
  • Vitamín A 4083.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté kuřecí maso spolu s mletým vepřovým vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli, strouhanku, mléko, tymián, sůl a pepř. Vmícháme vejce, případně přilijeme ještě trochu mléka a vše propracujeme na vláčnou směs.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme pomoučenýma rukama asi 16 kuliček. Smažíme je na rozehřátém oleji na pánvi 8-10 minut za častého obracení dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Masové kuličky podáváme horké, doplníme dílkem omytého citronu.

Komentáře k receptu