Vepřové maso dušené na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1048 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 59.4 mg
 - Draslík 326.9 mg
 - Vláknina 1713 mg
 - Vitamín A 1713 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Hotové maso vyjmeme.
 - 
                                4
Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                5
Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme.