Kachní roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kachna mražená
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Játra kachní
  • 150 g Párky Debrecínské
  • 150 g Zelí kysané
  • 80 g Žemle tuková
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín celý
  • 600 g Brambory vařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1057 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1313 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 260.2 mg
  • Draslík 673.1 mg
  • Vláknina 5390 mg
  • Vitamín A 5390 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.

  • 3

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu