Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 30 g Droždí
  • 100 g Mozzarella
  • 200 g Sýr Almette
  • 200 g Pancetta
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 10 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1380 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 28519.8 mg
  • Draslík 717.5 mg
  • Vláknina 15204.6 mg
  • Vitamín A 15204.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kynuté těsto nasypeme do mísy 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Připravíme sýrový krém. Do mísy dáme smetanový sýr, termizovaný sýrový krém Almette a na kostičky pokrájený sýr Mozzarella. Omyjeme čerstvý kopr a drobně pokrájíme. Sýry promícháme s koprem a pepřem 4 barev.

  • 3

    V misce vymícháme 3 lžíce kečupu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžicí olivového oleje a 1 lžičkou oregana.

  • 4

    Cherry rajčata omyjeme, rozkrájíme na poloviny a v míse je promícháme s mořskou solí, černým pepřem a 2 špetkami cukru.

  • 5

    Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (asi 10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky silné 3-4 mm a o průměru přibližně 15-17 cm.

  • 6

    Náplň rozdělíme na 4 díly. Každou potřeme ochuceným kečupem, na polovinu placky položíme plátek pancetty, na ně dáme 2 lžíce sýrové náplně, 5 polovin cherry rajčat a ty přikryjeme plátkem pancetty. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.

  • 7

    Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou, potřeme ochuceným kečupem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu