Těstoviny s houbami a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 680 g Těstoviny Vermicelli
  • 125 g Klobása Chorizo
  • 225 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 10 ks Ančovička - filety
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.25 dl Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 935 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 66.1 mg
  • Draslík 496.1 mg
  • Vláknina 15025 mg
  • Vitamín A 15025 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme vermicelli a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a vyklopíme do servírovacího talíře a udržujeme v teple.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme, přidáme nakrájenou česnekovou klobásu na plátky a pokrájené houby a 4 minuty smažíme. Přidáme nasekanou chilli papričku a minutu osmahneme.

  • 3

    Směs s houbami přelijeme přes těstoviny, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným parmezánem, ozdobíme ančovičkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu