Pirohy z listového těsta s mletým masem a kroupami
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 450 g Vepřové maso mleté
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kečup
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Kroupy ječné
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 119.9 mg
 - Draslík 262.9 mg
 - Vláknina 4326.4 mg
 - Vitamín A 4326.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyjeme kroupy, dáme do hrnce zalijeme 5 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky majoránky a vaříme je přibližně 50 minut doměkka. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. Uvařené kroupy scedíme.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném oleji si zpěníme cibuli, pak k ní přidáme mleté vepřové maso a společně restujeme přibližně 4-5 minut. Maso ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, chilli a lžičkou kečupu. Promícháme, přidáme kroupy a znovu směs promícháme a případně dochutíme solí. Pánev s masem odstavíme z plotny a necháme směs vychladnout.
 - 
                                3
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát silný 0.5 cm. Formičkou o průměru přibližně 10 x 10 cm. Do středu koleček naneseme 2 lžíce masové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je k sobě přitiskneme. Pirohy dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova.
 - 
                                4
Podáváme je teplé i vychladlé.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            