Boršč se zelím a vepřovým masem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 50 g Celer bulvový
 - 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Mrkev kořen
 - 300 g Vepřová plec
 - 100 g Červená řepa sterilovaná
 - 100 g Petržel kořen
 - 300 g Zelí kysané
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 70 g Sádlo vepřové škvařené
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Hřebíček
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.4 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 249 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 45.3 mg
 - Draslík 502.4 mg
 - Vláknina 6179.5 mg
 - Vitamín A 6179.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na kousky, cibuli na drobno, maso na kostky, kořenovou zeleninu oloupeme a nahrubo nastrouháme, syrové brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, hrášek a pokrájenou červenou řepu omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, poté vmícháme nastrouhanou zeleninu, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou, vložíme brambory a vaříme 35 minut. Do polévky vmícháme zelí, koření, cukr, sůl a vaříme do měkka. Před koncem varu přidáme ocet, hrášek s řepou a česnekem, necháme ještě přejít varem a odstavíme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu.