Uzené maso se špeclemi a kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 159 mg
 - Vláknina 3225 mg
 - Vitamín A 3225 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno nasekáme cibuli. Na pánev vlijeme olej a vhodíme cibulku, necháme zpěnit a zesklovatět. Mezitím na kostičky nakrájíme uzené maso a přidáme do pánve. Z kysaného zelí slijeme nálev. Zdá-li se nám příliš kyselé, můžeme ho propláchnout vodou.
 - 
                                2
Zelné nudličky překrájíme na menší kousky a přidáme do pánve. Ponecháme 10 minut na plotně dusit. Pak vložíme uvařené špecle a promícháme je se základem z masa a zelí. Počkáme, až se trochu prohřejí, a nakonec zalijeme smetanou. Necháme na plotně dojít. Na závěr osolíme a opepříme.