Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Okurky nakládané
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 3441 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 258.2 mg
 - Draslík 248.4 mg
 - Vláknina 7895.2 mg
 - Vitamín A 7895.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme.
 - 
                                2
Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme.
 - 
                                3
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut.
 - 
                                4
Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                5
Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina.
 - 
                                6
Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                