Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1773 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 77.6 mg
 - Draslík 784.9 mg
 - Vláknina 2958 mg
 - Vitamín A 2958 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky.
 - 
                                2
Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok.
 - 
                                3
Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem.