Dušené kuře na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 204.5 mg
 - Draslík 722 mg
 - Vláknina 1180.8 mg
 - Vitamín A 1180.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.