Vepřový steak po česku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 884 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 149.6 mg
 - Draslík 578.6 mg
 - Vláknina 829 mg
 - Vitamín A 829 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, potřeme utřeným česnekem, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme marinovat.
 - 
                                2
Potom plátky masa v horkém tuku zvolna opečeme, nebo je za občasného potírání olejem pečeme na grilu.
 - 
                                3
Propečené plátky klademe na vhodné prkénko nebo na teplý talíř.