Slaninové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 g Créme fraiche
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 114.7 mg
  • Draslík 65 mg
  • Vláknina 1693.5 mg
  • Vitamín A 1693.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, chlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Důkladně propracujeme, přidáme vejce, trochu mléka a vypracujeme těsto. Před použitím necháme pár minut odležet.

  • 2

    Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu másla, přisypeme slaninu a osmahneme dorůžova. Slaninu vyjmeme, zbylým tukem z pánve vymažeme plech na pečení, těsto vyválíme na plát o velikosti plechu, položíme na plech a posypeme kostičkami slaniny. Créme fraiche nebo hustou zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, přimícháme rozkvedlaná vejce, promícháme a rovnoměrně naneseme na koláč. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

  • 3

    Hotový koláč nakrájíme na malé koláčky, naaranžujeme na servírovací tác a podáváme. Koláč můžeme podávat teplý i vychladlý.

Komentáře k receptu