Pikantní masový špíz na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 g Vepřová kýta
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 670.7 mg
  • Vláknina 1934.7 mg
  • Vitamín A 1934.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.

  • 3

    Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.

  • 5

    Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.

Komentáře k receptu