Masová polévka
Suroviny
- 200 g Hovězí maso přední
 - 200 g Telecí maso přední
 - 200 g Vepřová krkovička
 - 200 g Cibule
 - 600 g Brambory
 - 200 g Celer bulvový
 - 80 g Petržel kořen
 - 200 g Mrkev kořen
 - 120 g Pórek
 - 80 g Morek
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 40 g Petržel - nať
 - 20 g Majoránka
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 151 g
 - Sodík 1475 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 1652.3 mg
 - Vláknina 23082.5 mg
 - Vitamín A 23082.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.2 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí, telecí a vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, morek na plátečky. Snítky petrželky a majoránky svážeme.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme všechny suroviny i s bylinkami, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme mletou papriku a vaříme velmi zvolna asi 80 minut, až bude maso měkké.
 - 
                                3
Před podáváním odstraníme svazek bylinek.