Dušené kapustové kapsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Kapary
  • 30 g Oregano
  • 100 g Cibule
  • 5 g Kmín drcený
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 133.3 mg
  • Draslík 1576.7 mg
  • Vláknina 12492.5 mg
  • Vitamín A 12492.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 320.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustové listy opereme, ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, vyjmeme, necháme okapat. Okapané ještě osušíme papírovou utěrkou a rozložíme.

  • 2

    V míse smícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, kořením, prolisovaným česnekem, na jemno rozsekanou cibulí, kapary a petrželkou. Uhněteme do hladké hmoty, přiměřené množství rozložíme na střed kapustových listů. Z boku listy přehneme dovnitř, zbytek svineme do rolády a zajistíme párátky. Vložíme do bambusového košíku nebo napařovače knedlíků a vaříme v páře asi 15 minut.

Komentáře k receptu