Sekaná s ovesnými vločkami
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 150 g Ovesné vločky
 - 40 g Slanina vepřová
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 500 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Vegeta
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Vepřové sádlo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 68.1 mg
 - Draslík 81.2 mg
 - Vláknina 7652.5 mg
 - Vitamín A 7652.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.
 - 
                                2
K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.
 - 
                                3
Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.
 - 
                                4
Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.