Záhorácký závitek II
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 g Zelí kysané
 - 800 g Vepřová plec
 - 300 g Uzené maso vařené
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 1 ks Cibule
 - 3 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1242 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 344 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 817.7 mg
 - Vláknina 5255 mg
 - Vitamín A 5255 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran.
 - 
                                2
Zelí necháme okapat.
 - 
                                3
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou.
 - 
                                4
Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka.
 - 
                                5
Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat.