Záhorácký závitek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 67 g Slanina vepřová
  • 30 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 30 g Česnek
  • 20 g Cukr krupice
  • 330 g Zelí kysané
  • 1000 g Vepřový bok
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 293.6 mg
  • Vláknina 2109 mg
  • Vitamín A 2109 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.

  • 2

    Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

  • 3

    Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka.

  • 4

    Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky.

  • 5

    Nakonec vše krátce podusíme.

  • 6

    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli.

  • 7

    Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme.

  • 8

    Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu