Kuře jako bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1169 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 635 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 341 mg
 - Draslík 1376 mg
 - Vláknina 22171.6 mg
 - Vitamín A 22171.6 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka.
 - 
                                2
Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme.
 - 
                                3
Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme.
 - 
                                4
K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.