Rýže s vepřovou panenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová panenka
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 150 g Rýže loupaná
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Řeřicha
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Česnek sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 621.3 mg
  • Vláknina 4141.3 mg
  • Vitamín A 4141.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.

  • 2

    Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.

  • 4

    Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.

  • 5

    Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu