Protýkaný bůček na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 137 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 90 mg
 - Draslík 237.1 mg
 - Vláknina 187 mg
 - Vitamín A 187 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.
 - 
                                2
Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.