Polévka bramborová s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 993 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 783 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli slabě osmahneme na sádle, přidáme brambory a žemle, oboje pokrájené na malé kostičky a také osmahneme.
 - 
                                2
Přilijeme vývar, osolíme a povaříme do změknutí brambor (cca 15 min).
 - 
                                3
Hotovou polévku rozmixujeme.
 - 
                                4
Před podáváním polévky na suché pánvi osmahneme klobásu nakrájenou na kolečka. Místo klobásy můžeme použít párek osmahnutý na troše sádla.
 - 
                                5
Nakonec polévku posypeme nasekanou pažitkou.