Polévka z kysaného zelí a rajčatové šťávy s klobásou
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
 - 100 g Houby sušené
 - 200 g Klobása Dunajská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 šálek Rajčatová šťáva
 - 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 176 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 808 mg
 - Vláknina 5422.2 mg
 - Vitamín A 5422.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby si namočíme do studené vody.
 - 
                                2
Kysané zelí dáme vařit do osolené vody a uvaříme. Poté k němu přidáme koření a nabobtnalé houby.
 - 
                                3
Mezitím si ze sádla a mouky uděláme tmavou jíšku, kterou zalijeme odvarem ze zelí nebo vodou. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do zelí.
 - 
                                4
Polévku povaříme ještě cca 15 min a zředíme dle potřeby rajčatovou šťávou.
 - 
                                5
Na závěr polévku dochutíme solí a cukrem a prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásou.