Hovězí ocásek s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 345 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 17.5 mg
 - Draslík 202.7 mg
 - Vláknina 3786.5 mg
 - Vitamín A 3786.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ocásek rozsekneme na několik menších dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do hrnce nasypeme slaninu, necháme trochu vyškvařit a do tuku vložíme cibuli, osmahneme, přidáme maso, trochu orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme hodinu a půl. Nyní přisypeme česnek, vmícháme natrhaný bílý chléb a povaříme ještě 20 až 30 minut. Vaříme odkryté, aby se tekutina rovnoměrně odpařovala.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kolečka karotky, kolečka párků, posypeme posekanými bylinkami a podusíme pár minut.
 - 
                                4
Maso z hrnce vyndáme a rozdělíme na talíře, směs z pánve smícháme se šťávou v hrnci a přelijeme porce masa.