Tortilla s bramborami a chorizem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 458 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 556.7 mg
 - Draslík 633.2 mg
 - Vláknina 6162.8 mg
 - Vitamín A 6162.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibule rozpůlíme a rozkrojíme na proužky. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Petrželku omyjeme, lístky natrháme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 min na něm restujeme brambory. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 min. Vmícháme petrželku a vše přemístíme do mísy. V pánvi opečeme dokřupava klobásu a přidáme do brambor. Ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme našlehaná osolená vejce.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme zbytek oleje, urovnáme na něj bramborovou hmotu a na mírném ohni opékáme cca 8 min, tortillu obrátíme a pečeme z druhé strany ještě 5 min. Ihned podáváme.