Budíčková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 784 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 37.3 mg
 - Draslík 435.2 mg
 - Vláknina 8816.7 mg
 - Vitamín A 8816.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrájíme na malé kousky a dáme vařit podlité vodou s prolisovaným česnekem a lžičkou soli.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a osmažíme na ní cibuli nasekanou nadrobno. Posypeme paprikou a krátce orestujeme, zředíme sklenkou vody a přidáme k zelí, které dovaříme na mírném ohni doměkka.
 - 
                                3
Když je zelí hotové, přidáme uzenou klobásku nakrájenou na kostičky a vmícháme kyselou smetanu, ve které rozmícháme mouku. Krátce povaříme do zhoustnutí, dosolíme, opepříme a polévku podáváme ozdobenou nasekaným koprem.