Maďarské špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 769 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 393.3 mg
 - Vláknina 1705 mg
 - Vitamín A 1705 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, lehce naklepeme, nasolíme, opepříme. Klobásu a cibuli nakrájíme na plátky, slaninu na plátky. Na špízové jehly nebo seříznuté špejle napichujeme střídavě všechny suroviny a vkládáme je do vymazaného pekáče. Hotové vyjmeme a do výpeku nasypeme malinko chilli papričky, podlijeme 1 dl vody a necháme krátce povařit. Špízy podáváme přelité hotovou šťávou.