Pizza čtyř ročních období
Suroviny
- 125 g Klobása Chorizo
 - 25 g Houby sušené
 - 45 g Artyčoky
 - 25 g Mozzarella
 - 500 g Těsto na pizzu
 - 2 kávová lžička Kapary
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Ančovička - filety
 - 4 ks Olivy černé
 - 6 polévková lžíce Omáčka rajčatová
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1987 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 47.8 mg
 - Draslík 559.7 mg
 - Vláknina 16363.5 mg
 - Vitamín A 16363.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na pizzu vyválíme na placku o průměru 25 cm. Dáme na vymazaný pečící plech a ohneme mírně okraje. Necháme přikryté kynout 10 minut na teplém místě, poté pizzu potřeme rajčatovou omáčkou až téměř k okraji.
 - 
                                2
Čtvrtinu pizzy poklademe plátky klobásy, další houbami, třetí artyčoky a poslední mozzarellou a ančovičkami. Navrch dáme kapary, bazalku a olivy, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
 - 
                                3
Ihned podáváme.