Klobásy s cibulí a mrkví nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Klobása bílá
  • 1 špetka Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Vývar zeleninový
  • 2 dl Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 188 g
  • Sodík 2982 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 950.9 mg
  • Vláknina 17738.8 mg
  • Vitamín A 17738.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V hrnci ohřejeme zeleninový vývar, přimícháme k němu ocet, bobkový list, hřebíček, pepř a sůl, přisypeme nakrájenou cibuli a mrkev a vše vaříme 10 minut. Potom hrnec sejmeme z ohně a do horkého vývaru vložíme klobásy na 10 minut.

  • 3

    Teplé klobásy se zeleninou dáme na talíře, zalijeme nepatrně vývarem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo chléb.

Komentáře k receptu