Bramborový pivní guláš

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.5 kg Salám měkký
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1693 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 948.2 mg
  • Vláknina 8176.8 mg
  • Vitamín A 8176.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájené cibule, přisypeme mletou papriku, nakrájené brambory, přilijeme pivo, promícháme a pod pokličkou dusíme.

  • 3

    Když brambory začnou měknout, přidáme do hrnce kolečka salámu, guláš opepříme, osolíme a dusíme, až je vše měkké. Potom přilijeme mouku rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme vařit, až guláš zhoustne.

  • 4

    Porce guláše na talířích můžeme posypat nakrájenou cibulí a podáváme je s pečivem.

Komentáře k receptu