Domácí fazolový kotlík
Suroviny
- 100 g Klobása Chorizo
 - 400 ml Vývar zeleninový
 - 420 ml Fazole
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Klobása Dunajská
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 205 g
 - Sodík 550 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 35.8 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 8836 mg
 - Vitamín A 8836 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce si smícháme nadrobno pokrájenou mrkev, celer, cibuli a chorizo. Na velké pánvi rozehřejeme máslo a zeleninu i s chorizem pět minut restujeme.
 - 
                                2
Na pánev přilijeme vývar, fazole, oregano a papriku. Vše vaříme těsně pod bodem varu cca 15 minut. Po čtvrthodině přimícháme obě pokrájené klobásy a vaříme další dvě minuty, aby změkly. Na závěr už jen do směsi přimícháme nasekanou petrželovou nať a ihned poté podáváme.