Bezlepkový bramborový guláš se smetanou
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Salám měkký bezlepkový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 8 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 1258 mg
 - Vláknina 17140.6 mg
 - Vitamín A 17140.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům.
 - 
                                2
V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit).
 - 
                                3
Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý.