Pražský guláš
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 600 g Hovězí kližka
 - 700 ml Vývar z hovězích kostí
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Párky jemné
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
 - 4 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 812 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 8.8 mg
 - Draslík 846.5 mg
 - Vláknina 2855.3 mg
 - Vitamín A 2855.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa.
 - 
                                2
Před dokončením přidáme majoránku.
 - 
                                3
Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili.